Demszky kontra Tarlós: az első csörte

Infostart
2006. július 11. 05:20
A Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint a fővárosban rendet kell tenni, a szabad demokrata városvezető viszont úgy látja: Tarlós Istvánnak előbb saját háza táján, a III. kerületben kellene szétnéznie. A vita arról folyik közöttük, hogy Óbudán is vannak-e hajléktalanok, vagy csak máshol.

Demszky Gábor szerint választási ellenfele, Tarlós István csak nyilatkozik a közterületek rendbetételéről, tenni nem tett semmit. A szabad demokrata főpolgármester az InfoRádióban azt mondta: a fideszes vezetésű Óbudán is éppúgy vannak hajléktalanok és kutyapiszok, mint a város többi részén.

A szabad demokrata városatya ellenben éppen most adta át a felújított Deák téri aluljárót, és még idén további 10 hasonló eseményen vesz részt. Õ tehát tesz a város rendbetételéért. A hajléktalanoknak 3000 fős szálláshelyet hozott létre a főváros, az aluljárókban pedig még azért látunk földön alvó embereket, mert mindenkinek alkotmányos joga ott tartózkodni, ahol akar.

A szemetelők és a graffitizők ellen persze fel lehetne lépni magasabb bírsággal, a törvényeket azonban nem a főváros, hanem az Országgyűlés hozza - mondta Demszky Gábor.

Tarlós: Demszky nem sokat tett

Minderre Tarlós István úgy reagált: a szabad demokrata főpolgármester kicsit megkésve jutott arra a következtetésre, hogy rendet kell tenni a város közterületein. A fideszes jelölt nagyon örül a megújuló Deák téri aluljárónak, Demszky Gábor azonban 16 éve van a posztján, eddig azonban nem sok mindent csinált.

Különben is, először az ő javaslatában, vagyis a fideszes programban szerepelt a rendbe kell tenni a fővárost szlogen.

A hajléktalan vita kapcsán Tarlós István kijelentette, hogy Óbudán úgy sikerült a Kiscelli dombról "eltelepíteni" a hajléktalanokat, hogy eközben "semmilyen probléma nem merült fel".

Õ is látja, hogy Óbudán is vannak elhanyagolt területek, például a békásmegyeri vagy az Árpád hídi aluljáró, ezek azonban nem a kerületi, hanem a fővárosi önkormányzat igazgatása alatt állnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tarlós István
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Demszky Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást