A diákok sokat áldoznának a tanulásra

Infostart
2006. július 11. 11:46
A fiatalok számára a legfontosabb, hogy európai színvonalú környezetben tanuljanak az egyetemeken és a főiskolákon. Figyelnek még az iskolájuk könyvtárának ellátottságára és az intézmény presztizsére is. A tandíj mértéke nem az elsőszámú szempont.

A Felvételi Információs Szolgálat 23 ezer diákot kérdezett arról, mi a véleményük a költségtérítéses képzésről, és mennyit fizetnének a felsőfokú képzésért. A felmérés szerint a megkérdezett középiskolások fele nem vállalná a költségtérítést - mondta az InfoRádióban a szolgálat munkatársa.

A válaszolók másik fele azonban akár 220 ezer forintot is kifizetne félévente a képzéséért, 10 százalékuk pedig 400 ezer forintot is kiadna tandíjra. Cserébe európai színvonalú oktatási környezetet várnak, valamint azt, hogy elméleti és gyakorlati szakemberek tanítsák őket - közölte Kéri Tamás.

Fontos számukra az is, hogy az intézmény könyvtárában minden fontos dokumentumhoz hozzáférjenek és megfelelő gyakorlati helyet biztosítsanak nekik. Még az intézmény presztizse is fontosabb számukra, mint a tandíj mértéke.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást