Gyurcsány: sokak közös akarata és programja

Infostart
2006. július 10. 14:19
A kormány Konvergencia Tanácsot hoz létre - jelentette be a miniszterelnök az Országgyűlésben. Gyurcsány Ferenc szerint nincs alternatívája a tárgyalásnak és az egyeztetésnek.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a testületnek az lesz a feladata, hogy közreműködjön a konvergenciaprogram előkészítésében, és támogassa annak érvényre juttatását a költségvetésben.

A miniszterelnök közlése szerint a tanács tagja lesz: Bogsch Erik, a Richter Gedeon Rt. vezérigazgatója, Simor András, a Deloitte Rt. elnök-vezérigazgatója és Surányi György volt MNB-elnök.

Nincs alternatívája a tárgyalásnak

"A konvergenciaprogram sokak közös akarata és programja kell hogy legyen" - mondta a miniszterelnök, aki elmondta, hogy a program a politikai és a gazdasági stabilitás, a gazdasági versenyképesség megerősítése.

"Nincs alternatívája a tárgyalásnak és az egyeztetésnek" - fogalmazott a kormányfő. A miniszterelnök szerint a konzultációk azért fontosak, mert a konvergenciaprogram végső célja a "megreformált, teljesítőképes, jobban lakható Magyarország". Ezzel kapcsolatban arról is beszélt, hogy az ország nem alamizsnából, hanem teljesítményből épül.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a kormány konzultációt kezdeményez a Magyar Nemzeti Bankkal a Brüsszelnek szeptember 1-jén benyújtandó konvergenciaprogramról, de a program tervezetét augusztus közepén elküldi az Érdekegyeztető Tanácsnak, valamint a parlamenti pártoknak is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást