Az SZDSZ néhány dolgot másképpen csinálna

InfoRádió / MTI
2006. július 8. 15:40
Támogatja a Szabad Demokraták Szövetsége a kormány Új egyensúly programját. Ezt a kisebbik koalíciós párt elnöke közölte az SZDSZ Országos Tanácsának ülése után.

Kuncze Gábor elmondta: a testületben az az általános vélemény alakult ki, hogy a liberálisoknak az ország jövője, a költségvetés egyensúlya és a gazdaság növekedési pályán tartása érdekében ki kell állniuk a kompromisszumokkal elfogadott stabilizációs csomag mellett.

Hozzátette: néhány intézkedéssel ugyan nem értenek egyet, de a programra szükség van.

Az önkormányzati választásokra való felkészülés kapcsán úgy fogalmazott a pártelnök, hogy a jelöltállítás tekintetében jobban állnak, mint négy évvel ezelőtt, ezért arra számít, hogy kétszer olyan jól szerepelnek Budapesten, mint az országgyűlési választásokon.

Kuncze Gábor beszámolt arról, hogy pártja a továbbiakban is következetesen képviseli a szükségesnek tartott reformokat, így a közigazgatás, az önkormányzati igazgatás, az egészségügy, az oktatás és az adózás területén.

A pártelnök érvelése szerint a szabad demokraták célja az olyan mértékű adóztatás bevezetése, amely szolgálja a feketegazdaság kifehéredését és javítja a magyar gazdaság versenyképességét.