Vaklárma volt az elszabadult halálos mérgű kígyó

Infostart
2006. július 6. 13:25
A pécsi természetvédelmi felügyelőséget arról tájékoztatták, hogy egy halálos mérgű kígyó szabadult el a Mecsekben. Az InfoRádió utánajárt az ügynek, amiről kiderült, hogy vaklárma volt.

A bejelentés szerint a halálos harapású zöld mamba egy Pécs környéki házból szökött meg, etetés közben.

A Dunántúli Napló csütörtöki száma terjedelmes írásban foglalkozik az elszabadult - baljós nevű - zöld mambával. A cikk írja azonban szükségesnek tartja megjegyezni, hogy évekkel ezelőtt már egyszer tigrist véltek látni Baranyában, most pedig egy mérgeskígyó kelt riadalmat a megyében.

Az újság felkutatta a bejelentőt, egy újságírót, aki közölte: tudomása szerint a hatvan centis, egy esztendős mérgeskígyó még a múlt héten szabadult el, de csak most győződött meg a történet hitelességéről.

Az InfoRádió érdeklődésére Bális Eszter, a Baranya-megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense előre leszögezte, hogy az ügyről nem mondhat többet egyetlen mondatnál.

"A bejelentésnek megfelelően a pécsi rendőrkapitányság a szükséges intézkedéseket azonnal megtette, ennek során egyértelműen megállapította, hogy a bejelentésben foglaltak valótlanok" - közölte Bális Eszter.

A dunántúli környezetvédelmi felügyelőségre sem érkezett bejelentés arról, hogy bármilyen szabályosan tartott veszélyes állat eltűnt volna a környékről.

A feketepiacon százezer forintért beszerezhető zöld mamba a természetben az erdős, bokros vidékeken érzi jól magát, apróbb állatokkal, lehetőleg madarakkal táplálkozik, az embert elkerüli, és csak szorongatott helyzetben támad.

A kígyó mérge halálos, és nincs ellenszere sem. Ezért a hüllő befogását csak szakértők végezhetik, tehát ha valakinek az útjába akad, semmiképpen ne próbálja meg elkapni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást