Pokorni: készen kell lennünk az irányításra

Infostart
2006. július 6. 10:27
A Fidesz alelnöke szerint a legnagyobb ellenzéki pártnak olyan állapotban kell lennie, hogy bármikor átvehesse az irányítást. Pokorni Zoltán a Heti Válasznak adott interjújában elmondta: nem tartozik a derűlátók közé, mert már többször előfordult, hogy a valóságostól eltérően ítélték meg a helyzetet.

A Gyurcsány Ferenc vezette kabinet egyetlen reménye, ha a megszorítások kapcsán keletkezett konfliktusokat Fidesz-MSZP harcnak állíthatja be - vélekedett Pokorni Zoltán a Heti Válasznak adott interjújában.

A Fidesz alelnöke szerint "ha a feszültség - valódi természetének megfelelően - a hiteltelen kormány-becsapott társadalom összefüggésben jelenik meg, a koalíció meggyöngülhet".

Nem hataloméhség, hanem felelősség

Pokorni Zoltán leszögezte: nem a Fidesz áll az elégedetlenkedők mögött, de támogatják "azokat a kezdeményezéseket, amelyek a rossz döntések megváltoztatására kérik a kormányt". A legnagyobb ellenzéki párt nem adóemeléssel, hanem az adózók körének szélesítésével képzeli el a kilábalást a válságból.

A Fidesz alelnöke szerint nem hataloméhségből, hanem a szerepükből fakadó felelősségből olyan állapotban kell lenniük, hogy bármikor átvehessék az irányítást.

"Más kérdés, hogy erre mikor kényszerít a sors. Nem tartozom a derűlátók közé. Többször elkövettük a hibát, hogy vágyainkat kivetítve a valósnál jobbnak ítéltük a helyzetet" - fogalmazott Pokorni Zoltán.