Karsai kibékült Bajnaival

Infostart
2006. július 6. 18:02
Karsai József szocialista országgyűlési képviselő és Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos közös nyilatkozatban tudatta, hogy tisztázták a kettőjük közötti konfliktust.

Karsai József korábban azzal vádolta meg Bajnai Gordont, hogy felelős a Hajdú-Bét, Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozójának csődjéért, és ezen keresztül sok beszállító tönkremeneteléért.

A debreceni központú cég 1998-ban, az orosz válság miatt a csőd szélére került a cég, ezután szerzett többségi tulajdonrészt a vállalatban a Wallis Rt., amelynek Bajnai Gordon volt a vezetője.

A céget sikerült átmenetileg nyereségessé tenni, de a 2003-as piacvesztés után a Wallis nem tudott fizetni a beszállítóknak, és felszámolást kért önmaga ellen; az eljárás jelenleg is tart.

A közlemény szerint Bajnai Gordon részletesen tájékoztatta Karsai Józsefet a Hajdú-Bétnél betöltött szerepéről és munkájáról.

"Karsai József a tájékoztatást elfogadta, és elismerte, hogy Bajnai Gordonnak a társaság felszámolásával kapcsolatban semmiféle anyagi előnye nem származott. Bajnai Gordon és Karsai József bejelentik, hogy ezzel maguk részéről a konfliktust véglegesen lezárták, ezzel az üggyel kapcsolatban a továbbiakban nem nyilatkoznak" - olvasható a tájékoztatóban.