Fidesz: nem a "közös megszorításra"

Infostart
2006. július 6. 06:45
A Fidesz frakcióvezetője szerint az ellenzéki pártnak nincsen olyan elképzelése, mely szerint a kormány, az ellenzék, a munkaadók és a munkavállalók közösen tárgyaljanak a Gyurcsány-csomagról.

A Népszabadságnak Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: a pártnak nincs olyan konkrét javaslata, hogy a kormány, az ellenzék, a munkaadók és a munkavállalók üljenek le egy közös asztalhoz, s tárgyaljanak a Gyurcsány-csomagról. A Fidesz tehát nem vállalkozik a kormánnyal "közös megszorításra". Mindez azért röppent föl korábban, mert a párt parlamenti frakcióvezetője a közrádióban azt mondta: "A jelenlegi kormány megszorító csomagjának az egyik legnagyobb hibája az, hogy össze-vissza kapkod. Ötletszerűen próbál pénzt behajtani az emberektől különböző területeken, miközben mi azt javasolnánk és azt is javasoltuk, hogy egy átfogó, a gazdaság és a gazdaságpolitika minden területére érvényes megállapodást dolgozzunk ki közösen, amely előremenekülést jelentene a vállalkozások számára és a gazdaság számára is".

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy központi költségvetésből finanszírozzák a Honvédelmi Minisztérium azon többletköltségeit, amelyek a honvédség új, afganisztáni szerepvállalásából adódnak. Ez plusz 1.87 milliárd forintot jelent. A lap úgy tudja: a parlament honvédelmi bizottságának zárt ülésén szóba került a katonai titkosszolgálatok összevonása, de ezt a vezetők nem támogatták, és ellene foglalt állást az ellenzék is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást