"A Gyurcsány-csomag egyes rétegek számára teljesen elviselhetetlen"

Infostart
2006. július 6. 13:26
Előbb munkát és biztos megélhetést kell biztosítani az embereknek, azután lehet további áldozatokat kérni tőlük - vélekedik a Gyurcsány-csomagról a Magyar Szociális Fórum koordinációs munkabizottságának vezetője. Simó Endre az InfoRádiónak elmondta: bízik abban, hogy a várható tüntetések és sztrájkok megakadályozhatják a kormány "Új egyensúly" programjának megvalósulását.

A szombatra meghirdetett szakszervezeti tüntetéshez 20-25 civil szervezet, köztük nagy ernyőszervezetek is csatlakoznak - mondta az InfoRádióban Simó Endre.

A Magyar Szociális Fórum munkatársa szerint munkát és biztos megélhetést kell biztosítani az embereknek, mielőtt további áldozatokat kér tőlük a kormány. A mostani csomag egyes rétegek számár "teljesen elviselhetetlen" - vélekedett Simó Endre, utalva arra az 1 millió magyarra, akik "napi 2-300 forintból tengődnek".

Több ezer tüntetőre számítanak

"Két évvel Magyarország európai uniós csatlakozása után szembeötlő, ahogy egyes politikai és pénzügyi körök az euró bevezetésére és a vele összefüggő stabilitási paktumra hivatkozva elhárítják maguktól a hazai megélhetési gondok megoldását, sőt, még tetézik is ezeket a gondokat" - hangsúlyozta Simó Endre.

A Magyar Szociális Fórum munkatársa több ezer demonstrálóra számít, és azt mondja: lehet, hogy ez az egyszeri tüntetés nem lesz elég a csomag megvalósulásának megakadályozására, de úgy tudják, ez nem lesz egyedi akció, hanem a következő hetekben és hónapokban több hasonló megmozdulás várható.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást