Vendéglátók végveszélyben?

Infostart
2006. július 5. 17:31
Jelentős forgalomcsökkenésre, sok vállalkozás megszűnésére számít a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a kormány tervezett intézkedéseinek végrehajtása esetén. A szervezet gazdasági alelnöke szerint támogatják a kormány szándékát, ugyanakkor hiányolják, hogy a tervezett intézkedések bevezetéséről nem egyeztettek a szakmai szervezetekkel.

"Ismerve a gazdaság állapotát elfogadjuk azt, hogy sürgős intézkedésekre van szükség, ami általánosan javítani tudja az államháztartás helyzetét, ugyanakkor az ismertté vált tervezett intézkedések nem abba az irányba viszik a szakmát, ami a gazdasági célkitűzések között szerepel" - hangsúlyozta az InfoRádióban Thúrzó Béláné.

Magyar Vendéglátók Ipartestületének gazdasági alelnöke szerint komoly megrázkódtatást jelent az intézkedéscsomag a vendéglátóiparnak, főleg az áfakulcs 15-ről 20 százalékra emelése.

A megnövekedett költségeket a szakember szerint csak kevés üzlet fogja tudni áthárítani a vendégekre, így először megjelennek majd a szünnapok, és rákényszerülnek majd az alkalmazottak egy részének elbocsátására. Később pedig egyre több lehet az a vállalkozás, amely kénytelen lehúzni a redőnyt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást