"Hazugsággal szerzett hatalom visszaszáll a népre"

InfoRádió / MTI
2006. július 4. 19:49
Kedd délután az igazság napja elnevezéssel civil demonstrációt tarottak a kormány megszorító intézkedései ellen Budapesten, a Kossuth téren.

A megjelentek a miniszterelnök által már bejelentett megszorító intézkedések ellen demonstráltak.

A tiltakozás főszervezője elmondta: hivatalosan semmilyen szervezet, politikai csoportosulás nem csatlakozott a rendezvényhez; ez egy civil kezdeményezés.

Szentannai József határozottan cáfolta, hogy valamelyik párt megbízásból szervezte volna a demonstrációt.

A szervező hozzátette: a tiltakozást ő kezdeményezte, pusztán azért, mert nem ért egyet a Gyurcsány-csomaggal.

A rendezvényen megjelent a Jobbik Magyarországért Mozgalom több képviselője; Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke levélben biztosította támogatásáról a kezdeményezést.

"Mondjon le!"

A résztvevők skandálva követelték a kormány lemondását.

A Rákóczi-szobor melletti füves területen felállított emelvényen elhelyezett molinón a következő felirat olvasható: "Hazugsággal szerzett hatalom visszaszáll a népre".

A tüntetők a tervek szerint átadnak a kormánynak egy petíciót, amelyben a többi között az olvasható: "tisztességtelen az Önök kormányzati hibáinak következményeit áthárítani a választókra. A felelősség kollektív ugyan, de ez a kormányzó koalíció kollektív felelőssége, nem pedig a társadalomé."

Az aláírók felszólították a kormányt, hogy a megszorító csomagot haladéktalanul és maradéktalanul vonja vissza, vagy mondjon le.