Megjelent a gázártámogatási rendelet

Infostart
2006. július 3. 15:53
Október végéig kérhetnek támogatást a rászorulók a gáz- és a távfűtési díjhoz. Aki azonban augusztus közepéig eljuttatja igényét az önkormányzathoz, annak visszamenőleg, augusztus 1-jétől jár a támogatás.

A szociálisan rászoruló családok ez év végéig történő gázár- és távfűtés támogatásáról szóló rendeletét a legújabb Magyar Közlönyben tette közzé a kormány.

A vezetékes gáz támogatása augusztus 1-jétől, míg a távfűtés támogatása október 1-jétől jár az év végéig. A kérelmeket az önkormányzat jegyzőjéhez kell eljuttatni.

A távhőszolgáltatási támogatást augusztus 31-ig kell benyújtani ahhoz, hogy az október 1-jétől járjon.

A kérelemhez mellékelni kell a nyugdíjasszelvényt, a fogyatékosellátást, illetve a családi pótlék folyósítását igazoló iratot, valamint az előző havi jövedelemre vonatkozó adatok igazolását. A kérelemhez csatolni kell még az előző havi gáz- vagy távhőszámlát.

Gázártámogatásra a fogyatékostámogatásban és a magasabb összegű családi pótlékban részesülők, valamint a nagycsaládosok jogosultak.

Nekik is meg kell felelniük két további követelménynek: az egyik az éves gázfogyasztáshoz, a másik pedig az egy főre jutó jövedelemhez kötött. Az éves gázfogyasztásnak 1.500 és 5.000 köbméter között kell lennie.

Az egy főre jutó havi jövedelem pedig nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj dupláját, azaz 51.600 forintot, az egyszemélyes háztartásban pedig a háromszorosát, vagyis 77.400 forintot.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást