Hajdú-Bét: Bajnai Gordon nem érez felelősséget

InfoRádió / MTI
2006. július 3. 12:51
A kormánytól kért segítséget a Hajdú-Bét-ügy Budapesten tüntető mintegy harminc károsultja. A demonstrálók a baromfifeldolgozó beszállítóinak járó 5,5 milliárd forint kifizetését követelik. Bajnai Gordon, a Hajdú-Bét-tulajdonos Wallis Rt. volt vezetője az MSZP-frakció ülésén kijelentette: nem érez felelősséget a történtekért.

A debreceni központú Hajdú-Bét egykor Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója volt.
/>
/>1998-ban, az orosz válság miatt a csőd szélére került a cég, ezután szerzett többségi tulajdonrészt a vállalatban a Wallis Rt.
/>
/>A céget sikerült átmenetileg nyereségessé tenni, de a 2003-as piacvesztés után a Wallis nem tudott fizetni a beszállítóknak, és felszámolást kért önmaga ellen; az eljárás jelenleg is tart.
/>
/>A válság kirobbanása óta több libatenyésztő öngyilkos lett kilátástalan helyzete miatt.
/>
/>Egy szocialista képviselő Bajnait okolta
/>
/>Karsai József szocialista képviselő egy múlt heti kirohanásában gyakorlatilag felelőssé tette Bajnai Gordont a következményekért. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője azonban a szocialista frakció ülésén kijelentette: nem érez felelősséget az évekkel ezelőtt történtekért.
/>
/>A Wallis Rt. egykori vezetője úgy vélte: ebben az ügyben mindenki vesztes volt.
/>
/>A jelenlévők támogatták, Karsai távol maradt
/>
/>Bajnai Gordont az MSZP-frakció minden jelenlévő tagja támogatásáról biztosította, miután meghallgatták a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetőjét, személyével kapcsolatos bírálat nem hangzott el.
/>
/>Karsai József betegség miatt nem volt ott az ülésen.
/>


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az InfoRádió összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást