Gyurcsány nemzeti felelősségből építkezik

Infostart
2006. július 3. 14:53
Magyarország nem önzésből, hanem nemzeti felelősségből épül - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök napirend előtti felszólalásában a parlamentben.

A kormányfő kiemelte: a közfelelősség gyakorlása mind a tízmillió magyar közös kötelessége.

A reform nem egyenlő azzal, hogy holnap egyszerűen csak többet kell fizetni, "hanem arról szól, hogy teremtünk egy igazságosabb országot". Nem az a reform, amelyik a többieknek fáj, de nekem változatlanul meghagyja előjogaimat - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy az a tempó, amelyet a kormány diktál, meglehetősen gyors: egyszerre indít el nagy reformokat, egyszerre próbálja azt képviselni, hogy nem elég a politika világának változni, de fel kell adni régi alkukat is.

A kormánykoalíciót alkotó két párt frakciója az igazságos és racionális fejlesztésekről, az MDF a kampányban elhangzott ígéretek és a valós gazdasági helyzet közötti eltérésről beszélt hétfőn a parlamentben, a miniszterelnök napirend előtti felszólalását követően.

A Fidesz és a KDNP frakciója a hétvégén elhunyt Horváth Balázs képviselőre emlékezve nem kívánt részt venni a politikai vitában.

Dávid Ibolya (MDF) szerint ma az MSZP-nek és az SZDSZ-nek arra kell választ adni, miért nem mondtak igazat a kampányban.

Simon Gábor (MSZP) azt mondta: reméli, hogy lesz olyan javaslat, amellyel az ellenzék korábban egyetértett, és a parlamenti vitában is támogatni fog.

Kuncze Gábor (SZDSZ) kifejtette: igazságos, ugyanakkor racionális döntéseket kell hozni, amelyek egyszerre segítik a hátrányos helyzetűeket és az ország felzárkóztatását.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást