Csak sürgős esetekben operálnak Zalaegerszegen

InfoRádió / MTI
2006. július 2. 11:43
Csak sürgősségi ellátást végeznek szombat óta a Zala Megyei Kórházban. A zalaegerszegi intézmény főigazgatója elmondta: rangsorolják az operációra váró betegeket, és csak azokat műtik meg, akiknél egészségkárosodást okozna, ha nem végeznék el a beavatkozást.

Csidei Irén közölte: a rendkívüli munkaszervezésre azért van szükség, mert a színlelt szerződések megszüntetésére kiszabott határidő lejárta után a kórház 20 orvosa nem fogadta el a felajánlott foglalkoztatási formát. Elsősorban olyan szakemberekről van szó, akik műtéteket végeznek.

Az érintett orvosok közleményben kértek elnézést a betegektől és kollégáiktól, és jelezték: ha a kórház elfogadható szerződést kínál nekik, újra dolgozni fognak.

A Zala Megyei Kórház főigazgatója pénteken azt mondta: az intézmény 250 orvosa közül összesen 72 vállalkozói szerződését mondták fel az intézményben. A kórház szerint 20, a helyi orvosi kamara szerint 46 orvos nem írta alá az új munkaszerződést.

Szombathelyen a megyei kórház vezetése ötven orvossal bontott vállalkozói szerződést. Közülük négy altatóorvos jelezte, hogy hétfőn nem köti meg az új szerződést