Még nem döntöttek a vizitdíjról

InfoRádió / MTI
2006. július 1. 13:18
A kormány egyelőre nem hozott döntést a vizitdíjról - mondta Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: a döntést megelőzően vitát szeretne erről kérdésről. A nagy értékű ingatlanok után azonban adózni kell majd 2008-tól.

"Nincs elvi döntés. Nagyon-nagyon messze vagyunk ezektől az ügyektől" - közölte a politikus a vizitdíjjal kapcsolatban megjelent sajtóhírekre reagálva az MSZP országos választmányának üléséről távozóban.

A miniszterelnök szerint még megkell vitatni: mi lenne a vizitdíj előnye, illetve hátránya, milyen esetekben kell fizetni és kikre vonatkozhat, vagyis fizetniük kellene-e például a nyugdíjasoknak vagy a nagycsaládosoknak.

A Népszabadság szombati számában közölt olyan forrásmegjelölés nélküli értesülést, miszerint szeptembertől 500 forintos vizitdíjat vezethetnek be.

Gyurcsány Ferenc azt azonban megerősítette, hogy a tervek szerint 2008-tól bevezetik a nagy értékű ingatlanokra vonatkozó adó. Azért csak akkor, mert jelenleg nincs ezekről az ingatlanokról nyilvántartás - jegyezte meg a miniszterelnök.

A kormányfő szerint azonban a részletekről, például az adóköteles értékhatárról azonban még nem született döntés.