Karambolozott egy sürgősségi vérszállító kocsi, de a vér így is célba ért

InfoRádió / MTI
2006. július 1. 16:14
Karambolozott egy életveszélyben lévő beteg műtétéhez vérkészítményt szállító gépkocsi Budapesten. A küldeményt egy másik járművel szállították tovább, így az életmentő készítmény időben megérkezett a műtéthez.

A Speciális Mentők Sürgősségi Vérszállítás (SMSV) Kht.  vezetője elmondta, hogy a megkülönböztető hang- és fényjelzést használó gépkocsi a zuglói Dózsa György és Damjanich utca kereszteződésében ütközött össze egy másik személyautóval.

A vérszállító gépkocsi felborult, és egy parkoló autónak csapódott, de a balesetben senki sem sérült meg - tette hozzá Csipán András.

Az ütközés után tíz perccel a helyszínre érkezett a szolgálat másik gépkocsija, és a sértetlen készítményt időben eljuttatta az Árpád kórház traumatológiájára - közölte az elnök.

A szolgálat hétfőn kapott új autót

Az SMSV hétfőn kapott adományként egy gépkocsit a XVI. kerületi önkormányzattól. Csipán András elnök akkor elmondta: a kht. több kórház számára biztosítja a vér-, vérkészítmények szállítását minden éjszaka, hétvégén pedig 24 órás ügyeletben, mert az intézmények többsége nem tudja megoldani ezt a feladatot.

Az SMSV Kht. tizenkét autóval, húsz sofőrrel látja el az önkéntes szolgálatot. Az itt dolgozók szabadidejükben, térítés nélkül végzik el a feladatot.