eur:
394.35
usd:
369.26
bux:
66508.57
2024. április 25. csütörtök Márk

Helyi népszavazás Tarlós kerületében

A fővárosban helyi ügydöntő népszavazást ír ki szeptember 12-ére a III. kerületi önkormányzat az Óbudai Hajógyári-sziget szabályozási tervéről szóló rendeletről.

A testület 24 igen és 6 tartózkodó szavazat mellett fogadta el a szocialista frakció kezdeményezését. A területen a többi között szálloda, konferenciaközpont és kaszinó épülne.

A képviselő-testület június 15-én egyszer már elfogadta a terület új szabályozási tervét, de Tarlós István polgármester felfüggesztette a döntést és újratárgyalásra utalta.

Közben civil szervezetek kezdeményezésére mintegy hetvenen tiltakoztak a Hajógyári-sziget beépítése ellen az óbudai önkormányzat épülete előtt.

Tarlós István az ülésen ismét felhívta figyelmet arra, hogy az érintett területet nem az önkormányzat, hanem az ÁPV Rt adta el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Az építőipar és a fenntarthatóság kapcsolata ellentmondásosnak tűnhet, de egyre nagyobb figyelmet kap az épületszektor teljes zöldítése. Hogy az új építések kapcsán mik a gyártói tapasztalatok, hogyan csökkenthető a karbonlábnyom, milyen felújítást érdemes elvégezni a lakóingatlanokon, arról a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező ügyvezető igazgatójának, az IFK alelnökének moderálásában beszélgettek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×