"Hatalmas vasbeton dobozt süllyesztenek a Duna alá"

Infostart
2006. június 29. 04:08
Újabb tiltakozó demonstrációt szervez a Hajógyári sziget beépítése ellen az Élőlánc Magyarországért Egyesület, miután az önkormányzat és a civil szervezetek közötti egyeztetésen nem közeledtek egymáshoz az álláspontok.

A szervezet elnökségi tagja az InfoRádióban elmondta: az elmúlt két hétben nem tapasztaltak elmozdulást a beruházás ügyében, és úgy tűnik, hogy a III. kerület képviselőtestülete újra áldását adja az új szabályozási tervre.

Volt ugyan egyeztetés, de ezen sem kaptunk ígéretet javaslataink figyelembe vételére, ezért szervezzük az újabb demonstrációt - hangsúlyozta Kajner Péter.

Az Élőlánc Magyarországért Egyesület elnökségi tagja két problémát nevezett meg a tervezett beruházással kapcsolatban; az egyik a felszín alatti hatalmas építkezés.

Pongyolán fogalmazva azt lehet mondani, hogy egy hatalmas vasbeton dobozt süllyesztenek a Duna, illetve nagyobb részben a sziget alá; így a felszínen fák helyett csak bokrok és fű nőhet - vázolta a tervek esetleges következményeit Kajner Péter.

A forgalom is nagy lenne

A civil aktivista szerint a másik problémát az olyan forgalomvonzó létesítmények jelentik, mint a konferencia-központ és a kaszinó, amelyek napi 20 ezer embert is vonzhatnak.

Az InfoRádió megkereste az ügyben az óbudai önkormányzatot, ahol elmondták: a szabályozási tervet pénteken tárgyalja a képviselő testület.

Az ülésen napirendre tűzik egy másik civil szervezet népszavazási kezdeményezését is a Hajógyári sziget beépítéséről.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást