eur:
394.38
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Drasztikusan átalakítaná a tömegközlekedést az MDF főpolgármester-jelöltje

Budapest parkosítását, a zaj és a por elleni védelmet, valamint a közösségi közlekedés kialakítását sorolta az MDF főpolgármester-jelöltje választási programjának legfontosabb elemei közé.

Katona Kálmán az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a zöldebb és élhetőbb Budapest megteremtésének kulcsa a parkosítás, mivel a fák és a zöld növények a levegő tisztításán túl a zajt is elnyelik.

A főpolgármester-jelölt beszélt az emberek igényeit szolgáló közösségi közlekedés kialakításáról is.

A közösségi közlekedés a tömegközlekedéssel szemben például azt jelenti, hogy a járművek tiszták, és nem maradnak le az utasok a zsúfolt szerelvényekről - tette hozzá.

Parkolók is kellenek

Katona Kálmán hangsúlyozta: ahhoz, hogy a főváros lakossága a tömegközlekedést vegye igénybe, biztonságos parkolóhelyeket kell biztosítani az elővárosi vonat- és a buszvégállomások környékén.

A politikus szólt elmondta: terveinek kedvez, hogy a kormány is egyetért a személyfuvarozási törvény megalkotásával, amely megszabná a tömegközlekedésre fordítható költségvetési hozzájárulás mértékét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×