eur:
394.59
usd:
365.01
bux:
65480.96
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Biztosan lesz várólista az egészségügyben

A várólistával biztosan, a vizitdíjjal valószínűleg meg kell békélniük a magyar pácienseknek. A kormányzat arra számít, hogy a fekvőbeteg-ellátás átalakítása után a tervezhető műtétekre Magyarországon is várni kell a jövőben - jelentette ki a parlament egészségügyi bizottságának szocialista elnöke az InfoRádióban.

Kökény Mihály a fekvőbeteg-ellátás finanszírozása csökkentésével kapcsolatban elmondta: azok a kórházak tudnak ehhez jobban alkalmazkodni, amelyek átalakítják a szervezetüket, és csak azokat veszik fel fekvőbetegként, akik erre valóban rászorulnak.

A szocialista politikus elismerte, hogy a programozható műtétek esetében Magyarországon is lesznek várólisták, néhány hét, esetleg egy-két hónap hosszúságúak.

A vizitdíj bevezetésénél az a nagy kérdés, hogy miként lehet leválasztani az indokolatlan igénybevételt a szegényebb emberek valós szükségleteitől - hangsúlyozta az egészségügyi bizottság elnöke.

Kökény Mihály hozzátette: akár heteken belül megszülethet a döntés a vizitdíjakról, de ennek mértéke és az érintett kör is kérdéses.

A szakpolitikus egy londoni tanácskozáson vett részt, amelyen 200 egészségipari nagyvállalat 2015-ig tartó beruházási terveit ismertették.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×