Utcára vonul a magyar?

Infostart
2006. június 28. 12:24
Együtt demonstrál a hat országos szakszervezeti szövetség a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedései ellen. A helyszínről és az időpontról csütörtökön egyeztetnek. Az már azonban biztosnak tűnik, hogy az Igazság Napja névre keresztelt demonstrációt - amely szervezője szerint a sajtóhírek ellenére szigorúan civil kezdeményezés - július 4-én tartják a budapesti Kossuth téren.

Nem hiszem, hogy épeszű szakszervezet támogathat egy ilyen programot - fogalmazott az InfoRádióban Borsik János a kormány elképzeléseiről.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke a valódi egyeztetéseket hiányolva megjegyezte: a kormánynak nem kész anyagokat kellett volna átadnia az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak.

A hat országos szakszervezeti szövetség arról már döntött, hogy együtt demonstrálnak. Arról, hogy pontosan mikor és hol, csütörtökön egyeztetnek.

A július 4-ei dátum mindenesetre úgy tűnik, hogy már foglalt. Hacsak nem döntenek úgy a szakszervezetek, hogy csatlakoznak a Kossuth térre meghirdetett megmozduláshoz, amelyre a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedései ellen tüntetőket várják.

Az esemény szervezője, Szentannai József cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint bármilyen politikai szervezet, például a Fidesz állna mögöttük.

Az InfoRádiónak nyilatkozva kitartott amellett, hogy sem párt, sem szervezet nem támogatja őket, a költségeket magánszemélyek adják össze.

A pécsi informatikus szerint egyedül a Szabad Magyarországért Mozgalom segített nekik egy internetes felület biztosításával, mivel erre már nem maradt pénzük.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szentannai József
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Borsik János
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást