Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány érted hallgatott a megszorításokról, nem ellened

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Politikailag racionálisnak nevezte a miniszterelnök, hogy a választási kampányban \"nem bontotta ki az igazság minden részletét\".

"Három témáról beszéltem gyakran: a történelmi léptékű fejlesztésekről részletesen, a reformokról részlegesen, a kiigazításokról esetlegesen. Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét. Ez politikailag racionális volt, mert megteremtette egy igaz fordulat esélyét" - mondta Gyurcsány Ferenc a Népszabadságnak.

A kormányfő mindezt azzal indokolta, hogy az embereknek nehéz megmagyarázni: a politikai és a hétköznapi erkölcs között különbség lehet.

"Ami igaz és helyes politikailag, nem feltétlenül igaz és elfogadható a hétköznapi erkölcs mércéje szerint" - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett, hogy ha a költségvetés ügyei kerülnek a kampány középpontjába, akkor nem lehetett volna arról beszélni, mit akar a koalíció ebben a ciklusban elérni.

"A kockázat tehát az volt, hogy nem juthat el az emberhez az, ami történelmileg, társadalmilag és erkölcsi értelemben is a legfontosabb: át kell rendezni ezt az országot" - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy politikai ellenfeleik nem csak torzították az igazságot, hanem hibás politikai úton akartak továbbmenni.

Gyurcsány Ferenc a korábbi állami költekezésről azt mondta, nincs szégyellnivaló abban, hogy túlvállalták magukat, amikor többet akartak adni.