Bodza Csoport a belvárosi kirakatban

Infostart
2006. június 28. 04:02
Megkapják a kulcsokat azok a civil szervezetek és képzőművész csoportok, amelyek elsőként rendezhetnek be elhagyott, majd rendbehozott kirakatokat a "Fogadj örökbe egy kirakatot" akció keretében - mondta az InfoRádióban Belváros-Lipótváros polgármestere.

Ezt a jó ötletet a kényszerűség hozta, hiszen a belvárosi üzletprivatizáció során sok helyiséget nem szakmai befektető vásárolt meg, hanem befektetők, akik sokszor nem tudták azokat továbbértékesíteni - vázolta a kiinduló helyzetet Steiner Pál.

Ezek a kirakatok üresen álltak, senki sem takarította, és időnként plakátokkal ragasztották le őket, így rendkívüli módon rontották a városképet.

Az V. kerület polgármestere elmondta: az akcióra közel hetvenen pályáztak, főleg fiatal művészek, illetve nonprofit és társadalmi szervezetek. Az első nyertest, a Bodza Csoport nevű képzőművész-csoportot egy zsűri választotta ki.

A pályázaton első körben huszonketten rendezhetnek be egy-egy kirakatot három hónapra, ezután újabb pályázatot írnak ki - tette hozzá Steiner Pál.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást