A szülők maguk dönthessenek a nyári szabadságról!

Infostart
2006. június 27. 07:54
Egyre nagyobb problémát jelent a szülőknek az iskolás korú gyerekek nyári felügyeletének megoldása, ezért a munkaügyi miniszterhez fordul a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete. Azt kérik: úgy módosítsák a munka törvénykönyvét, hogy a nyári szünet ideje alatt a szülők határozhassák meg, hogy mikor veszik ki éves szabadságukat.

Keszei Sándor szerint a felmérések azt mutatják, hogy a gyerekek 50 százalékának nem tudják biztosítani a felügyeletét a szülők, így ők az utcán vannak, csellengenek.

Az önkormányzatok ugyan sok helyen megszervezik a felügyeletet, például a kerület egy iskolájába összevonva a gyerekeket, de a szülők erről sokszor nem is tudnak - tette hozzá Keszei Sándor.

Az egyesület elnöke elmondta, hogy ismét a munkaügyi tárcához fordulnak annak érdekében, hogy a szülők nyáron szabadon dönthessenek arról: mikor veszik ki szabadságukat, és így azokra a hetekre tudják időzíteni a nyaralást, amikor máshogy nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.

Az egyesület pár éve már elindított egy hasonló kezdeményezést, amit az akkori munkaügyi miniszter is támogatott, de nem jutottak eredményre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást