Magyar áldozata is van a törökországi robbanásnak

InfoRádió / MTI
2006. június 26. 11:14
Van magyar áldozata a törökországi Antalyától 100 kilométerre lévő Manavgat vízesésnél történt robbanásnak - erősítette meg Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivője. A vasárnapi robbanás négy halálos áldozata közül az egyik magyar állampolgár, a 25 sebesült közül további négyen vagy öten szintén magyarok. A sebesültek egyikét megműtötték, állapota stabil.

Torma Tamás, az ankarai magyar nagykövetség konzulja korábban az InfoRádióban azt mondta: helyszínen tartózkodó magyar turisták számoltak be a magyar halálos áldozatról.

A konzul hozzátette: egy 15 éves magyar lány súlyosan megsebesült; őt jelenleg kórházban ápolják, és meg kell műteni.

A távirati iroda értesülése szerint a sérültek között van egy 15 éves magyar fiú is, aki a robbanás idején egy étteremben volt, és több szilánk fúródott a hátába.

Véletlen vagy szándékos?

A robbantás körülményeiről a diplomata közölte: egy gázpalack, vagy valamilyen hasonló tárgy robbant, de azt nem lehet tudni, hogy baleset vagy szándékos robbantás történt-e.

A helyi kormányzó szerint egy étterem ipari méretű gázpalackja robbant fel, de a rendőrség nem zárta ki egy merénylet lehetőségét sem.

A detonációban összesen négy ember vesztette életét, 28-an megsérültek.

A robbanás egy vízesést körülvevő parkban történt, amelyet gyakran keresnek fel turisták.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást