Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Borsik: fenyegetik az embereket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormányfő balatonőszödi bejelentései egyértelműen rontották az érdekegyeztetési tárgyalási helyzetet - mondta az InfoRádióban az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke kész támogatni egy demonstrációt, amennyiben nem tudnak kompromisszumra jutnia kormányzattal a megszorító intézkedésekről.

A kormányfő balatonőszödi bejelentései egyértelműen rontották az érdekegyeztetési tárgyalási helyzetet - mondta az InfoRádióban Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalának képviselője szerint újabb fenyegetések érik az embereket, például a közszféra béreinek befagyasztásával, illetve a több-biztosítós modell SZDSZ-es kikényszerítésével.

A kormány elvesz a munkavállalók keresetéből, növeli a kiadásaikat. Ezekhez az intézkedésekhez az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége semmilyen támogatást nem ad majd - hangsúlyozta Borsik János, aki szerint a legsúlyosabb tételek az egészségügyi járulék emelése, illetve az áram és a gáz drágulása.

Borsik János közölte: közel kerültek a demonstrációhoz, a keddi érdekegyeztető tárgyalás után pedig dönteni kell majd ebben a témában is.

Más szakszervezetek is támogatnának egy sztrájkot

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke az InfoRádióban kijelentette: ha nem sikerül normális és elfogadható kompromisszumra jutni a kormánnyal, akkor a szakszervezeteknek össze kell fogniuk, és "kifejezésre kell juttatniuk nemtetszésüket".

Szabó Endre szerint a sztrájk sem "idegen az eszköztáruktól".

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma leginkább azt sérelmezi, hogy a közigazgatás átalakítása mögött nem látnak egységes koncepciót.

A kormány csak az elbocsátásokról és a megtakarításokról beszél, ahelyett, hogy először a feladatokat határozná meg, majd az ellátásukhoz szükséges ideális struktúrát, és ezután az optimális létszámot - hangsúlyozta Szabó Endre.