eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megvan az MDF főpolgármester-jelöltje!

Katona Kálmán volt közlekedési miniszter a Magyar Demokrata Fórum főpolgármester-jelöltje - jelentette be Almássy Kornél, a párt alelnöke.

Katona Kálmán programja legfontosabb elemének a zöldebb Budapest megteremtését, vagyis a parkok rendbevételét, a légszennyezés csökkentését és az épített környezet védelmét nevezte.

Az MDF országos választmányának elnöke elmondta, azért is fontos a zöld területek fejlesztése, mert Budapest lakosságának több mint a fele nem megy nyaralni, ők szabadidejük eltöltésére a köztereket, parkokat választják.

Szólt arról is, hogy a tömegközlekedés helyett az emberek igényeit kiszolgáló közösségi közlekedést kell a fővárosban megvalósítani.

Almássy Kornél közölte: az MDF budapesti választmánya pénteken döntött arról, hogy önálló főpolgármester-jelöltet és önálló listát állít.

Katona Kálmán az MDF budapesti listájáról jutott be az Országgyűlésbe, a közelmúltban a környezetvédelmi bizottság elnökévé választották.

Az MDF-es politikus 1998 júliusától 2000 májusáig közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter, majd a Magyar Villamos Művek elnök-vezérigazgatója volt.

Négy éve a Fővárosi Közgyűlés tagja, informatikai bizottságának elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×