Megvan az MDF főpolgármester-jelöltje!

InfoRádió / MTI
2006. június 25. 12:21
Katona Kálmán volt közlekedési miniszter a Magyar Demokrata Fórum főpolgármester-jelöltje - jelentette be Almássy Kornél, a párt alelnöke.

Katona Kálmán programja legfontosabb elemének a zöldebb Budapest megteremtését, vagyis a parkok rendbevételét, a légszennyezés csökkentését és az épített környezet védelmét nevezte.

Az MDF országos választmányának elnöke elmondta, azért is fontos a zöld területek fejlesztése, mert Budapest lakosságának több mint a fele nem megy nyaralni, ők szabadidejük eltöltésére a köztereket, parkokat választják.

Szólt arról is, hogy a tömegközlekedés helyett az emberek igényeit kiszolgáló közösségi közlekedést kell a fővárosban megvalósítani.

Almássy Kornél közölte: az MDF budapesti választmánya pénteken döntött arról, hogy önálló főpolgármester-jelöltet és önálló listát állít.

Katona Kálmán az MDF budapesti listájáról jutott be az Országgyűlésbe, a közelmúltban a környezetvédelmi bizottság elnökévé választották.

Az MDF-es politikus 1998 júliusától 2000 májusáig közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter, majd a Magyar Villamos Művek elnök-vezérigazgatója volt.

Négy éve a Fővárosi Közgyűlés tagja, informatikai bizottságának elnöke.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást