eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sokba kerül a kánikula

Hét százalékkal, azaz körülbelül 400 megawattal nő a villamosenergia igény a meleg, nyári napokon, főként a légkondícionáló berendezések és a ventilátorok fokozott használata miatt - tájékoztatta az InfoRádiót a MAVIR Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Tombor Antal az Inforádiónak elmondta, a legnagyobb fogyasztásigény a napokban 6000 megawatt volt, ami nem veszélyezteti az áramellátást.

A MAVIR Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, Magyarország csúcsteljesítmény igénye a napokban megközelítette a 6000 megawattot, ez pedig a november végi időszakra emlékeztet.

Mintegy 400 megawattal, azaz 6-7 százalékkal nagyobb az energiaigény annál, mintha a hőmérséklet 30 fok alatt lenne.

Fogyaszt a légkondi

Tombor Antal szerint a megugrott fogyasztást a légkondicionálók fokozott használata idézi elő, de ez nem veszélyezteti az áramellátást. Elmondta még, hogy nem készülnek különösebben az ilyen napokban tapasztalható többletfogyasztásra.

Hozzátette: a sok évi átlag alapján meghatározzák a várható többletigényt, és ehhez igazítják az úgynevezett tartalékteljesítményeket. "Ötven éve így működik a villamosenergia rendszer" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×