eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Közpénzből reklámozza villamosait a BKV

Állami pénzből hirdeti a budapesti 4-6 villamos vonalán közlekedő Siemens-szerelvényeket a BKV. A közlekedési társaság szóvivője, Schimmer Erzsébetet szerint azért kell népszerűsíteni az új villamost, hogy olyanok is utazzanak rajta, akik nem ezt a járatot használják.

Miért tartották fontosnak a hirdetést?

Körülbelül ötven olyan hely van, ahol az utasváróban kihelyezték a plakátokat. Azt gondoljuk, hogy ezt az örvendetes eseményt meg kell osztanunk azokkal, akik nap mint nap a budapesti legforgalmasabb villamosvonalon közlekednek.

De miért kell plakátokon reklámozni a villamost?


Mi ezt az örömet úgy szerettük volna mindenképpen megosztani az utasainkkal, hogy felhívjuk a figyelmet.

De ha jól működik egy szolgáltatás, akkor önmagát adja el. Az emberek nem fognak csak azért egy másik villamosra ülni, mert az új, nem?

Biztos nagyon sokan csak azért ellátogatnak a 4-6-os vonalára, mert ezen a járművön utazni szeretnének. Miért lenne probléma, hogy egy szolgátató cég az új termékét ilyen módon és fennen hirdeti?

Miért kell a BKV-nak plakátokon reklámoznia a járműveit?

Mi azt gondoljuk, hogy a város életét ilyennel is szeretnénk szinesíteni, és amíg villamosra vár valaki, miért ne a BKV-val kapcsolatos információkat kapja meg?

Mennyibe kerültek a plakátok?

Összesen a teljes Combino utastájékoztatási és marketing költségének egy ezrelékét sem teszi ki. Pontosan az összeget nem tudom megmondani, de a nagyságrendjét próbáltam érzékeltetni. Ötven db 1,4 méterszer 1 méteres plakátról beszélünk, ami Budapest plakátrengetegében borzasztóan kicsi szám.

Ki fizeti a reklámokat, a BKV vagy a Siemens?


A Siemens járművet gyárt, minden, ami utastájékoztatással és marketingtevékenységgel függ össze, a BKV költségvetésébe tartozik. A BKV egyterű, 54 méter hosszú, a világ leghosszabb villamosát hirdeti, ami egyedülálló egész Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×