eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Bush-ebéd titkai - exkluzív!

Az Országház Vadásztermében adott ebédet George W. Bush. Az amerikai elnök 100 meghívott vendége között volt Benkó Sándor, a Benkó Dixilend vezetője, aki az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában elmondta: sikerült beszélgetnie George Bushsal, aki rendkívül jó benyomást tett rá.

Az Országház Vadásztermében megrendezett ebéd három beszéddel kezdődött - mondta el az InfoRádiónak Benkó Sándor. Először Sólyom László köztársasági elnök üdvözölte George Busht, majd az amerikai elnök mondott beszédet, melyben nagyra értékelte Magyarország kapcsolatát az Egyesült Államokkal csakúgy, mint az 1956-os forradalomnak a világ történelmére gyakorolt hatását.

Harmadiknak Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szólalt fel és köszöntötte Bush elnököt - mesélte Benkó Sándor. A művészvilágot a dzsessz-zenészen kívül Sebestyén Márta énekes képviselte.

"Nehezen kolbászoltam be"

Benkó Sándor szerint az ebéden nagyon sok gazdasági szakember volt jelen, köztük Magyarországon élő amerikaiak is. A zenész szerint a részvételért (az amerikai szokásoktól eltérően) nem kellett fizetni, csak sok időt rászánni.

"A felvonulás miatt az Alkotmány utcát teljesen lezárták, a Parlament villamosokkal védték, ráadásul a teljes Parlamentet vasráccsal vették körbe. Én mint meghívott protokollvendég is nagyon nehezen kolbászoltam be" - fogalmazott Benkó Sándor.

A dzsesszről beszélgettek

A Benkó Dixieland Band vezetője azt is elmesélte, hogy módja volt szót váltani az amerikai elnökkel, akivel a dzsesszről, együttese jövőre esedékes 50. születésnapjáról beszélgettek. "Sikerült átadni neki egy levelet, amiben mindent leírtam, amit szerettem volna. Sikerült fotókat is készíteni, Ronald Reagan után ő a második elnök, akivel személyes kontaktust alakíthattam ki" - tette hozzá.

George Bush személyiségéről Benkó Sándor elmondta, hogy a világpolitikában tapasztalt amerikai viselkedésformánál lényegesen szimpatikusabb. "Allűrök nélküli, közvetlen, kemény kézfogású, amit én nagyra becsülök. Érezni lehetett rajta, hogy mintha nagyon-nagyon érdekelné mindaz, amit én elmondok, úgy éreztem, mintha egy jó baráttal beszéltem volna és ez rendkívüli jellemre vall" - mondta Benkó Sándor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×