Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiürítik a szállodát Bush kedvéért

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kiköltöztették a Meridien szálloda összes vendégét, mert ebben a hotelben fog megszállni az amerikai elnök és stábja. Niklai Ákos szállodai és turisztikai szakértő szerint a szálloda profizmusán múlik, hogy a vendégek, hogyan reagálnak az átköltöztetésre. Szerinte, ha jól csinálja a szálloda, még pozitív élmény is lehet a kiköltöztetés.

Általános nemzetközi gyakorlat, hogy egy ilyen védett személy esetén kiürítik a szállodát, ahol az éjszakát tölti. Ami viszonylag szokatlan, az az, hogy ennyire az utolsó pillanatban döntötték el, melyik hotelt választja az elnök - mondta az InfoRádióban Niklai Ákos.

A szakember szerint egy ilyen látogatás erősítheti Magyarország és Budapest turisztikai imázsát, hiszen a látogatást nagy nemzetközi médiafigyelem övezi.

Kérdés persze, hogy a Meridienben lakó luxusturisták milyen hírét keltik majd a magyar fővárosnak, miután az elnök kedvéért kiköltöztették őket.

Még pozitív élmény is lehet

Niklai Ákos szerint azonban itt elsősorban a szakmaiság, az intelligencia, a tapintat és az empátia számít. Ha mindent megtesznek azért, hogy zökkenőmentesen történjen a vendégek át-, majd visszaköltöztetése, esetleg sikerül a vendégnek még jobb szobát szerezni erre az egy éjszakára, és például egy üveg pezsgőt is kap ajándékba, akkor még pozitív élmény is lehet a kellemetlenségből.

A turista büszkén mesélheti el otthon a "klubban", hogy az amerikai elnök miatt ki kellett költöznie a szállodából - vélekedett Niklai Ákos.