eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fidesz: a kormány súlyos veszélyt jelent

A Gyurcsány-kormány súlyos veszélyt jelent Magyarországra, mert intézkedései következtében 2007-ben csökkenni fognak a reálbérek - jelentette ki a Fidesz szóvivője.

"Gyurcsány Ferenc és amnéziában szenvedő kormánya (...) súlyos veszélyt jelent Magyarországra", hiszen egyrészt pénzügyi válságba sodorta az országot, másrészt pedig 2007-ben csökkeni fog a reálbér a megszorító intézkedések hatására - mondta Szijjártó Péter.

A politikus szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek meg kell találnia a gazdasági kormányzatban azokat, akik pénzügyi válságba juttatták az országot, és valódi konzultációt kellene folytatnia a gazdasági élet szereplőivel.

A kormányfőnek hűnek kellene lennie korábbi véleményéhez, és adócsökkentéssel kellene dinamizálnia a gazdaságot, hiszen ez az egyetlen módja, hogy a reálbér ne csökkenjen jövőre - tette hozzá.
Véleménye szerint az elmúlt két nap parlamenti vitáiból az derült ki, hogy Gyurcsány Ferenc és a kormány amnéziában szenved, nem emlékszik arra, amit a választások előtt ígért.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke volt az egyetlen, aki elismerte, hogy megszorítások következnek, amelyek a közigazgatást, a vállalkozókat és a lakosságot egyaránt megterhelik - mondta a Fidesz szóvivője.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz megalakítja-e árnyékkormányát, Szijjártó Péter azt válaszolta: a párt most alkotó ellenzékként próbál segíteni javaslataival, ennél tovább egyelőre nem megy.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×