Miért büntetik külföldön a magyarokat?

Infostart
2006. június 20. 15:49
Gyorshajtás, a jobbkézszabály megsértése és ittas vezetés - leggyakrabban ezért büntetik meg külföldön a magyar autósokat. A bírságok mértéke országonként változó, de akár 300 ezer euró is lehet.

Leggyakrabban Németországban és Ausztriában büntetik meg a magyar autósokat, de nem azért, mert ott szigorúbbak a rendőrök, hanem azért, mert ezekben az országokban jár, illetve itt utazik keresztül a legtöbb magyar autós - mondta az InfoRádióban a Magyar Autóklub jogi irodájának vezetője.

Gyulainé Tóth Zsuzsa szerint Németországban egy 20 kilométer/órás sebességtúllépésért 10-40 euró közötti bírság jár, de ha valaki 70-nel lépi túl a megengedett sebességet, akkor a 300 ezer eurót is elérheti a büntetés, és a jogosítvány is veszélybe kerülhet.

Ausztriában ennél valamivel enyhébbek a büntetések: egy 30 kilométer/órás sebességtúllépésért maximum 65 eurós bírságra lehet számítani - mutatott rá a Magyar Autóklub illetékese.

Parkolási vétségekért általában 10-20 eurós, kirívó esetekben azonban akár 70 eurós büntetést is kaphatnak az autósok - figyelmeztetett Gyulainé Tóth Zsuzsa.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást