eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Káoszt hoz magával az amerikai elnök - mit kerüljünk el?

George Bush amerikai elnök szerda este érkezik Magyarországra, ami miatt a következő napokban megbénulhat a főváros forgalma. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint hétfő délután hat órától csütörtök este nyolc óráig hét fővárosi kerület egyes részein tilos megállni, hat útvonalat pedig időlegesen lezárnak.

Szerda délután Budapestre érkezik az amerikai elnök és vele együtt a forgalomkorlátozás és a dugó. A korlátozások hét fővárosi kerületet (I., II., V., VIII., IX., X, XIX.) érintenek, hat útvonalon pedig ideiglenesen mindkét irányba tilos lesz közlekedni.

Csütörtök délelőtt 9 óra körül George Bush a magyar köztársasági elnökkel tárgyal a Várnegyedben, ezért a Deák térről az odáig vezető úton (József Attila utca-Lánchíd-Hunyadi János út) nem lehet majd közlekedni.

Innen 11 órakor a Parlamentbe látogat az amerikai elnök szintén a Lánchídon keresztül, ami megint hosszú lezárást okoz.

Délután George Bush a Gellért-hegyi Szabadság-szobornál mond beszédet. Ezúttal az Erzsébet hídon kel át a konvoj oda-vissza, ezért legalább félórás várakozásra kell felkészülniük a Károly körúton, a Kossuth Lajos utcán, és a Hegyalja úton közlekedőknek.

A világ egyik legjobban védett politikusa csütörtök 17 óra körül indul vissza Ferihegyre a Deák téri szállásáról, ezért a Múzeum körút-Üllői út-reptéri gyorsforgalmi út forgalma bénul meg egy órára.

A rendőrség mindenkit arra kér, hogy ebben az időszakban a nagyobb forgalmi torlódások elkerülése érdekében a Hungária körgyűrűn belüli céljuk megközelítéséhez lehetőség szerint tömegközlekedési eszközöket vegyen igénybe.

A kihelyezett jelzések ellenére szabálytalanul várakozó gépjárműveket a rendőrség elszállítja.

2006. június 21-én és 22-én a kisföldalatti a Deák Ferenc térig közlekedik, de a forgalomkorlátozások miatt a tömegközlekedési járművek útvonalai is módosulnak, melyekről a BKV Rt. külön tájékoztatást nyújt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×