A Fidesz támogatja a köztisztiviselőket

InfoRádió / MTI
2006. június 20. 15:14
A Fidesz azt szeretné, hogy a kormány intézkedési csomagját követő átalakulás minél kevesebb zökkenővel járjon a köztisztviselők számára - közölte Navracsics Tibor frakcióvezető, miután tárgyalt az érdekképviselet főtitkárával. Az MSZP közölte: a párt örül annak, hogy a Fidesz felismerte a szakszervezetek jelentőségét.

A legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője, Navracsics Tibor elmondta: az utóbbi napok intézkedései és a beterjesztett jogszabályok is azt az érzést erősítik, hogy kapkod a kormány, nincs koncepciója.

A Magyar Közszolgálati és Közalkalmazotti Szakszervezet főtitkára arról beszélt, hogy a kabinet döntése szerint az év végéig csaknem hétezer köztisztviselő munkajogviszonyát kell megszüntetni, és 2007 januárjától további, több ezres létszámcsökkentés várható.

Fehér József hozzátette: a szakszervezet álláspontja szerint ez szakmailag megalapozatlan, és komoly gondot okozhat a munkaszervezésben.

Az MSZP örül

Az MSZP közölte: a párt örül annak, hogy a Fidesz felismerte a szakszervezetek jelentőségét.

"A kár ebben az, hogy csak most ellenzékben ismerték fel és csak most történt meg az egyeztetés a szakszervezetekkel" - írta a szocialisták frakcióvezető-helyettese.

Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy a kormány a választási ígéretéhez híven a kisebb, olcsóbb és hatékonyabb állam mellett áll ki, ezt a programot vállalták és teljesíteni is fogják.

Mint mondta: a kormány mindent megtesz azért, hogy segítsen azokon, akik emiatt nehéz helyzetbe kerülnek.

 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Navracsics Tibor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást