Fidesz: 200 fős parlamentet, csökkenő miniszteri fizetéseket

Infostart
2006. június 19. 11:31
Az átlátható, takarékos állam és politika jegyében nyolc törvénymódosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek a Fidesz - közölte Navracsics Tibor frakcióvezető. A Fidesz 200 fős parlamentet szeretne és a 2002-es szintre szállítaná le a miniszteri fizetéseket.

A Fidesz nyolc benyújtott törvénymódosító javaslata között szerepel a Fejlesztési Kabinetet ellenőrző országgyűlési bizottság és a Költségvetési Tanács felállítása.

Az ellenzéki párt az átlátható állam jegyében indítványozza azt is, hogy a kormánytagok anyagi felelősséget viseljenek a költségvetési hiány túllépése esetén - közölte Navracsics Tibor frakcióvezető.

A Fidesz a takarékos állam megteremtése érdekében 200 fős parlamentet és a miniszterek fizetésének 2002-es szintre történő leszállítását javasolja.

A párt kötelezővé a vagyonnyilatkozatot az állami érdekeltségbe tartozó vállalatok felügyelő bizottsági tagjainál, a parlamenti képviselőknek pedig a vagyonnyilatkozat mellett adóbevallásukat és az elnyert állami vagy uniós támogatásokat is nyilvánosságra kellene hozniuk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást