eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A lányok többet olvasnak

Egy most készüt felmérés alapján a lányok sokkal szívesebben vesznek kezükbe könyvet, mint a fiúk, és az olvasási kedv később, a munkavállalás idején sem változik.

A Felvételi Információs Szolgálat 425 középiskola több mint 23 ezer diákját, illetve tanárát kérdezte meg.

Az adatok alapján a lányok 42 százaléka gyakran olvas szórakoztató irodalmat, míg a fiúknak csak 31 százaléka tesz ugyanígy.

A szépirodalmi művek esetében 20-13 százalékos ez az arány a lányok javára. A diákok a magyar íróktól kedvenc könyvként a Sorstalanságot, az Abigélt és a Tüskevárat említették, míg a külföldi szerzőktől a Harry Potter, A Gyűrűk ura és A Da Vinci kód szerepelt az első három helyen.

A tanárok körében a magyar íróktól az Egri csillagok, A gyertyák csonkig égnek és az Abigél áll a dobogón, míg a külföldi íróktól a Száz év magányt, a Mester és Margaritát és az 1984 című könyvet említették.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×