Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Kedden felszállhat a fehér füst\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kedden derülhet ki, hogy Tarlós István III. kerületi független polgármester lesz-e a Fidesz főpolgármester-jelöltje - mondta el a Fidesz-választmány üléséről távozóban Varga Mihály alelnök. A három nagyvárosban tervezett előválasztást nem tartják meg, a listákról pedig jövő héten szombaton döntenek.

"Kedden felszállhat a fehér füst" - mondta a politikus Tarlós István főpolgármester-jelöltségével kapcsolatban. Óbuda független polgármestere korábban jelezte, hogy feltételekkel vállalja el a posztot, és jövő hét elejére tárgyalást kezdeményez Orbán Viktor pártelnökkel az ügyben.

Varga Mihály elmondta: Tarlós Istvánnal szakmai egyeztetés kezdődik arról, hogy milyen várospolitikai elképzeléseket kíván megvalósítani, s ezek hogyan harmonizálnak a Fidesz elképzeléseivel.

Varga Mihály szerint nem merült fel kifogás a jelölt személyével szemben.

Schmitt Pál alelnök, európai parlamenti képviselő az ülésről távozóban azt mondta: ha Orbán Viktor és Tarlós István a keddi tanácskozáson megállapodnak, akkor "Tarlós úr egy nagyszerű jelölt lesz".

Varga Mihály elmondta azt is: a megyei és a fővárosi listákat várhatóan a választmány jövő szombati ülésen véglegesítik és fogadják el.

Arra a kérdésre, hogy megtartják-e az Orbán Viktor által javasolt előválasztásokat Miskolc, Szeged, és Pécs fideszes szervezeteiben, az alelnök azt mondta: tekintettel arra, hogy a köztársasági elnök jelezte, hogy a lehető legkorábbi időpontra kívánja kiírni a választást, az előválasztásokba nem lenne értelme belekezdeni.

Mint mondta, az előválasztáshoz előkampányt is csatlakoztatni akartak, azonban a konzultációk alapján erre már nem lesz idő. Így - "hacsak valami földindulás nem történik" - a három nagyvárosban azok lesznek a polgármester-jelöltek, akiket a helyi szervezet javasol - tette hozzá.