Nyilvános az államtitkárok teljes listája

InfoRádió / MTI
2006. június 16. 17:36
Július 1-jétől Gál J. Zoltán, Horn Gábor, Szetey Gábor és Gilyan György lesznek a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárai - jelentette be a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.

Szilvásy György sajtótájékoztatón közölte: Gál J. Zoltán lesz a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter általános helyettese, és irányítja a kormányzati kommunikációt.

Az SZDSZ-es Horn Gábor továbbra is a koalíciós egyeztetésért felel.

Szilvásy György elmondta: Szetey Gábor lesz a kormányzat személyzeti főnöke, míg Gilyan György a stratégiai irányítást végzi, és a miniszterek kabinetjeivel működik együtt.

A többi államtitkár

A kancelláriaminiszter arról is tájékoztatott, hogy a többi minisztériumban kik lesznek az államtitkárok.

A Szociális és Munkaügyi Minisztériumban ezt a feladatot Csizmár Gábor, a Pénzügyminisztériumban Katona Tamás, a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban Garamhegyi Ábel, az egészségügyi tárcánál Horváth Ágnes, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban Gőgös Zoltán látja el.

A környezetvédelmi tárca államtitkára Kovács Kálmán lesz, a honvédelmié Iváncsik Imre, az Oktatási és Kulturális Minisztériumban Arató Gergely lesz államtitkár, az önkormányzati és területfejlesztési tárcánál Ujhelyi István, a Külügyminisztériumban Horváthné Fekszi Márta, míg az igazságügyi és rendészeti tárcánál Kondorosi Ferenc.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Végleges az államtitkárok listája - összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
SZDSZ-es államtitkárok - összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást