Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Légtérsértés és légi üldözés Ferihegy közelében!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Engedély nélkül repült be a ferihegyi repülőtér le- és felszálló körzetébe egy kisrepülőgép.

A kisrepülőt a Rendészeti Biztonsági Szolgálat légi járőrei helikopterükkel üldözőbe vették.

A pilóta a gödöllői reptéren szállt le, onnan elmenekült - közölte a rendőrség.

Nem jelentett veszélyt

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője elmondta: péntek délután 17 óra 30 perc körül egy kisrepülő tűnt fel Gyömrő térségében, közel a ferihegyi repülőtérre érkező repülőgépek útvonalához.

A kisgép nem jött közelebb a repülőtérhez, nem veszélyeztette az induló és érkező forgalmat, nem kényszerültek miatta gépek várakozásra - tette hozzá.

Bajkó Erika közölte: a légiirányítás ügyeletese értesítette a légirendészetet, amelynek a helikoptere éppen levegőben volt a közelben, így a kisgép után repülhetett.

Gödöllő, végállomás

A helikopter Gödöllő repülőterén találta meg a DiamondStar típusú, négyüléses kisgépet. A pilóta addigra már elhagyta a járművet.

A ferihegyi repülőtér körzetébe csak repülési tervvel lehet berepülni, a gépnek rádiókapcsolatban kell lennie a légiforgalmi irányító szolgálattal és egy válaszjeladónak is működnie kell a repülőgépen. Ez a gép egyik feltétellel sem rendelkezett.

A rendőrség információja szerint a gépen csak a pilóta tartózkodott, akinek ismerik a személyazonosságát, és ennek alapján keresik - közölte Németh Lajos, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának vezetője.