László Csaba: inkább az áfá-t kéne még emelni

Infostart
2006. június 16. 18:40
Módosítaná a megszorító csomag struktúráját László Csaba, a KPMG adópartnere, volt pénzügyminiszter. A szakember szerint a szolidaritási adó helyett egy százalékkal emelni kellene az áfá-t, és az ingatlanadó kérdését is újra kellene gondolni.

A korábbi pénzügyminiszter szerint megkérdőjelezhetetlen, hogy a költségvetés stabilizálása érdekében szükség van egy olyan csomagra, amely a hiányt érdemben mérsékli.

Az is egyértelmű volt, hogy ezt főleg rövid távon nem lehet csak kiadáscsökkentéssel elérni, így a kormány rákényszerült arra, hogy komoly bevételnövelő lépéseket tegyen meg - hangsúlyozta László Csaba, aki azonban változtatna a megszorító csomag struktúráján.

A cégekre kievetett, a versenyképességet csökkentő szolidaritási adó helyett például inkább az áfát növelné még egy százalékkal a volt pénzügyminiszter, aki úgy véli: az ingatlanadózásban is van még mozgástér.

Bár a megszorító csomagnak több olyan eleme is van, amelyek csökkentik a magyar cégek versenyképességét, László Csaba úgy gondolja: a magyar cégek nem költöznek majd tömegesen a kedvezőbb adófeltételeket kínáló Szlovákiába.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást