Az MSZOSZ szerint fenyegetőznek a munkaadók

Infostart
2006. június 16. 13:49
Az MSZOSZ elnöke "szerencsétlennek" tartja Gyurcsány Ferencnek azt a nyilatkozatát, hogy a munkaadók vigyék ki cégeiket Szlovákiába, ha nem tetszik nekik a hazai helyzet. Wittich Tamás ugyanakkor rámutatott, hogy a munkaadók valóban fenyegetőztek az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén.

Nem először fordul elő, hogy a munkaadók fenyegetőznek az OÉT ülésén - mondta az InfoRádióban a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke.

Szerinte ennek egyetlen célja van: a tárgyalási pozíciójuk megerősítése, így ugyanis nagyobb esélyük van arra, hogy kedvezőbb eredményeket érjenek el.

Az a fenyegetés sem először hangzott el részükről az érdekegyeztető tanácson, hogy kedvezőtlen adózási környezet megteremtése esetén Szlovákiába viszik vállalkozásukat.

"Pedig Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke néhány hete egy fórumon mér a magyar történelemnek azon korszakát említette példaként, amikor a magyar nemesség egy közös cél érdekében lemondott az adómentességéről. Olyan összefogást hirdetett a gazdaság állapotának helyreállítása érdekében, amelyben mindenki kiveszi a részét" - mondta Wittich Tamás.

Az érdekképviseleti vezető elmondta azt is: a hazafiság azonban, amelyre Gyurcsány Ferenc hivatkozik a blogjában, nem gazdasági kategória.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást