eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ötmilliós büntetés az ügyvédi reklámok korlátozásáért

A bírósághoz fordul a Magyar Ügyvédi Kamara a Gazdasági Versenyhivatal döntése miatt. A GVH ugyanis ötmillió forintos bírságot szabott ki, mert a kamara szabályzatában korlátozza az ügyvédi tevékenység reklámozását.

A Gazdasági Versenyhivatalhoz a kamara egyik tagja fordult, miután a Magyar Ügyvédi Kamara egyik szabályzata alapján kevés lehetőségük van az ügyvédeknek tevékenységük reklámozására. A díjak reklámozását és összehasonlítását kifejezetten tiltja a kamara szabályzata.

A Gazdasági Versenyhivatal úgy látja: a kamara versenyszabályokat sértett, ezért ötmillió forintos bírságot szabott ki.

A kamara szerint nem is illetékes a versenyhivatal

A Magyar Ügyvédi Kamara a GVH döntése ellen fellebbez, és a bírósághoz fordul, mivel vitatja a versenyhivatal kompetenciáját az ügyben. A kamara felett ugyanis az igazságügy-miniszter áll, aki korábban elfogadta a vitatott szabályt - mondta az InfoRádióban Bánáti János.

A kamarai elnök szerint egyébként azért nem engedik az ügyvédeknek, hogy hirdessék áraikat, mert nincs két egyforma. Bánáti János azt mondja: ezzel csak az ügyvédeket védik. Ennek ellenére már megkezdték a szabályzat felülvizsgálatát.

EU-konform, vagy nem EU-konform?

Az az ügyvédi iroda, amely a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult azt is kifogásolta beadványában, hogy más európai uniós országokban szélesebb körben engedélyezik az ügyvédek reklámozását.

Bánáti János a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke ezzel kapcsolatban azt mondta: az unió elfogadta a szabályzatukat, így az megfelel az uniós előírásoknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×