eur:
394.17
usd:
369.64
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Gyurcsány: középtávon erősödhet a forint

Középtávon a forint erősödésére számít a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc a Dow Jones amerikai hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: rövid távon - a pénzügyi megszorító intézkedések következtében - gyengülhet a nemzeti valuta, de amint teljesítette az ország a maastrichti feltételeket, várhatóan erősödni fog a forint.

A kormányfő a Dow Jones amerikai hírügynökségnek adott interjúban az államháztartási hiány csökkentését nevezte a Magyarország előtt álló legnagyobb kihívásnak.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a deficit nem nő tovább, ezt a napokban bejelentett intézkedések megakadályozzák.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a hiányt csupán jelentős bevételnöveléssel lehet csökkenteni, de csak a kiadási oldal átalakításával lehet tartós eredményt elérni.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte: a most bejelentett reformok elegendőek ahhoz, hogy Magyarország 2008-ra teljesítse a maastrichti kritériumokban megfogalmazott költségvetési, inflációs és kamatelvárásokat.

A miniszterelnök hangsúlyozta: ehhez végig kell vinni az oktatás, a tömegközlekedés, az egészségügy, a nyugdíjrendszer és a közigazgatás reformját.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×