eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Reform vagy megszorítás?

Politikai vitanapot tart az Országgyűlés jövő hétfőn a miniszterelnök által beterjesztett reformcsomagról. Ezt a parlament elnöke mondta a házbizottság ülése után.

Szili Katalin közölte: a Reform vagy megszorítás? című összevont vitanapot a kormány és az ellenzék kezdeményezésének egységesítésével rendezik, eltérve a házszabálytól, mivel az általános szabályok szerint rendkívüli ülésszakon nem tartanak politikai vitanapot.

A kancelláriaminiszter arról tájékoztatta a házbizottságot, hogy a kormány kedden és szerdán nyújtja be a rendkívüli ülésszakon tárgyalandó törvényjavaslatok első nagy csomagját.

Ezek általános vitája a jövő kedden és szerdán lesz. Szilvásy György közölte: az első körben 15 törvényjavaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta: a vitanapon a KDNP-vel karöltve arra keresik a választ, ki a felelős azért, hogy a kormány soha nem látott mértékű megszorításra készül.

Az ellenzéki politikus szerint hat óra elegendőnek tűnik arra, hogy a képviselők alaposan megvitassák a témát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×