Horn Gábor: "természetesen nekünk fogalmunk sem volt"

Infostart
2006. június 12. 15:00
Az SZDSZ a kampányban nem ígért adócsökkentést az elkövetkezendő két évre - állítja most a liberális párt volt kampányfőnöke. Horn Gábor ügyvivő az InfoRádióban azt mondta, hogy az általuk most támogatott megszorítások szó szerint ugyan nem voltak benne a szabad demokraták választási programjában, de aki figyelmesen átnézte, az kiolvashatta belőle.

Horn Gábor kijelentette: pártja azt ígérte, hogy a következő másfél évben a fő feladat a költségvetés helyreállítása lesz.

A ciklus második felében már érezni lehet a "reformintézkedések" hatását is - tette hozzá.

Az ügyvivő úgy látja, hogy a folyamatok az általuk elképzeltek felé haladnak, hiszen egykulcsos adórendszer ígértek, az áfa és a társasági nyereségadó 20 százalékra emelésével pedig egységessé válik az adórendszer.

Elmondta azt is, hogy az SZDSZ jobba örült volna olyan intézkedéseknek, amelyek sokkal inkább a kiadáscsökkentést célozzák a bevételnövelés helyett, "de a partner nem akart nagyobbat".

Arra a kérdésre, hogy a szabad demokraták tudtak-e arról, hogy az MSZP és a kormány úgy döntött, hogy a politikai kockázatokat megelőzve nem készít elemzést a magyar gazdaság állapotáról a választások előtt, Horn Gábor azt felelte: "erről természetesen nem tudtunk, tehát azt, hogy a Pénzügyminisztériumban a pénzügyminiszter mit kért, arról természetesen nekünk fogalmunk sem volt".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást