Mindenki egyeztetni akar

InfoRádió / MTI
2006. június 11. 11:32
Ötpárti egyeztetést javasol a következő időszak legfontosabb feladataival összefüggésben a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc ezért az ellenzékhez hasonlóan szintén rendkívüli házbizottsági ülést kezdeményez.

A Fidesz politikusai szombaton közölték, hogy a házbizottság rendkívüli ülését kezdeményezik, miután a miniszterelnök bejelentette azonnali intézkedéscsomagját.

Szijjártó Péter, a legnagyobb ellenzéki párt szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a kormányfőnek a parlament előtt kell beszámolnia a gazdaság állapotáról, valamint arról, hogy miért jelentett be a választási ígéretekkel ellentétes intézkedéseket.

Az MDF elnöke szintén azt várja a miniszterelnöktől, hogy az Országgyűlés előtt számoljon be az intézkedésektől. Dávid Ibolya az InfoRádióban azt mondta: pártja nem támogatja a kormányfő által bejelentetteket, azok ugyanis a középosztályt és a vállalkozásokat sújtják.

Az ellenzéki párt vezetője azt várja, hogy a miniszterelnök a parlamentben mutassa be a munkanélküliség, a feketemunka és az infláció ellenes terveit is, az intézkedések ugyanis szerinte rontani fognak ezeknek a mutatóin.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dávid Ibolya, az MDF elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást