eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A kórházak összefognak

A kórházak már régóta nem győzik kifizetni a kártérítési perekkel tőlük követelt összegeket. Ráadásul a biztosítók is egyre szigorúbb feltételekkel akarnak szerződést kötni velük. Ezért úgy döntöttek, összefognak.

Önálló biztosítóegyesületet hoznak létre idén a kórházakat tömörítő érdekképviseletek, hogy jobb feltételekkel köthessenek felelősségbiztosítást - mondta az InfoRádióban az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének elnöke.

Ari Lajos hozzátette: jelenleg a biztosítók közötti minimális verseny, és a kártérítési perek miatt kifizetett több tízmillió forintos összegek kiszolgáltatottá teszik a kórházakat.

Világtendencia, hogy emelkedik a műhiba perek száma, ezért egyre drágább gyógyító tevékenységet végezni. Ari Lajos elmondta, hogy egy tengerentúli orvos által kiállított számla jelentős részét már a biztosítás díja teszi ki.

Ez a tendencia lassan Magyarországot is eléri. Ráadásul a kórházak kiszolgáltatott helyzetben vannak, ugyanis egyik biztosító sem kötelezhető arra, hogy szerződést kössön velük. Egyre több társaság nem is hajlandó már erre.

A kórházak ezért döntöttek úgy, hogy közösen keresik fel a biztosítókat. Így ugyanis alkupozíciójuk jelentősen javul ahhoz képest, mint ha egyenként tárgyalnának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×